Menu
Kari Brattset Dale får hard behandling i OL-kvalifiseringen mot Montenegro. Foto: Aleksandar Djorovic / NTB.

Norge avkledd i OL-kvalifiseringen

De norske håndballjentene er i kjempetrøbbel i OL-kvalifiseringen etter 23-28-tap mot Montenegro. Sommerlekene kan gå uten Norge for første gang siden 2004.

Av NTB | 19.03.2021 21:23:44

Sport: – Dette var langtfra godt nok. Reisen mot OL er blitt ganske mye tøffere. Veien kan bli lang. Vi feilet på mange plasser og hang ikke i hop i deler av kampen. Vi må krafse oss opp av grøfta, sa landslagssjef Thorir Hergeirsson til TVNorge.

Norge møter Romania lørdag, og bare seier er trolig nok til å opprettholde norsk håp om OL-plass. Selv ikke det behøver å være tilstrekkelig.

Avgjørelsen, målforskjellen styrer kanskje utfallet, kan komme til å falle først når Montenegro spiller mot rumenerne søndag. De mange norske baklengsscoringene fredag kan bli kostbare.

Dersom Norge slår Romania, har alle lagene mulighet til å havne på to poeng. Og hvor mye vil Montenegro legge i oppgjøret søndag?

Sist helg ble Kroatias herrer slått ut med tilsvarende forutsetninger. Frankrike la ikke all verden i oppgjøret mot Portugal og tapte. Det gjorde at kroatene ikke kom med i OL.

Etter Nora Mørks straffescoring til 1-0 havnet det norske laget i kjempetrøbbel. Montenegro traff på omtrent alt i vel ti minutter. Det gjorde at Norge lå under 4-9 og 5-10.

Landslagssjef Thorir Hergeirsson byttet ut flere av spillerne etter snaut 13 minutter. Det ga effekt. Katrine Lunde erstattet Silje Solberg i målet. Det bidro til at den montenegrinske uttellingsprosenten stupte fra vel 80 til snaut 60.

Norge bommet på mange store sjanser, men kom seg likevel opp på 12-13 ved pause.

Montenegro scoret omtrent på alt i innledningen av 2.-omgangen. Det tok et kvarter før Norge fikk sin første redning etter pause.

Vertsnasjonen leverte en meget sterk kamp og var i føringen så godt som hele veien foran nesten tomme tribuner i Podgorica.

Norge misbrukte en rekke muligheter også den siste halvtimen og kastet også bort mange baller unødvendig.

Lunde spilte sin 306. landskamp. Med det er hun alene på toppen av den oversikten. Karoline Dyhre Breivang stoppet på 305.

OL-turneringen spilles i tidsrommet 25. juli – 8. august. Det er høyst usikkert om Norge får være med.

Det norske herrelaget kvalifiserte seg til OL for noen dager siden.

– Vi blir jagende hele kampen og blir litt stresset av det, litt mer enn vi burde, sa lagkaptein Stine Bredal Oftedal til TVNorge.

I starten av andreomgangen forsvant Montenegro unna med en gang og opp i 19-14-ledelse. Det ble også til 20-15 og 21-16. Det så ille ut for de norske europamesterne fra i fjor.

(©NTB)

Flere nyheter: