Menu
Sander Vossan Eriksen hoppet godt, men klarte akkurat ikke å sikre norsk gull i blandet lagkonkurransen i junior-VM. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix

Norge 1,6 poeng unna hoppgull i junior-VM

De norske hopperne leverte varene i den blandede lagkonkurransen i junior-VM i tyske Oberwiesenthal. De endte 1,6 poeng bak Østerrike som ble verdensmestere.

Av NTB | 08.03.2020 17:16:26

Sport: Norge ledet med 22 poeng på Østerrike etter at samtlige fire utøvere hadde hoppet én gang. Norge hadde beste hopp i tre av de fire runder.

Etter to puljer i finaleomgangen hadde derimot Østerrike tatt igjen Norge og ledet med 1,4 poeng. Før siste pulje ble det enda tettere. Norges ankermann Sander Vossan Eriksen måtte ta igjen 0,8 poeng på østerrikerne for å bli verdensmestere.

Eriksen leverte varene med et hopp på 103,5 meter, noe som var konkurransens nest lengste. Dessverre for Norge svarte Peter Resinger på tiltale. Han hoppet 103 meter, men med bedre stilkarakterer holdt han unna med 1,6 poeng.

Dermed ble det sølv på Eriksen, Eirin Maria Kvandal, Bendik Jakobsen Heggli og Thea Minyan Bjørseth.

– Vi er fornøyde med våre hopp. Det er trist at det bare ble 1,6 poeng opp, men det var artig likevel, sa Kvandal til arrangøren etter rennet.

(©NTB)

Flere nyheter: