Menu
Håvard Nordtveit varsler at landslagskarrieren går mot slutten. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix

Nordtveit varsler landslagsfarvel og Haugesund-retur

Håvard Nordtveit sier han spiller i Haugesund når Hoffenheim-kontrakten hans går ut om to år. Han mer enn antyder at landslagskarrieren er over til sommeren.

Av NTB | 14.02.2020 14:01:34

Sport: 29-åringen har spilt i utlandet mer eller mindre sammenhengende siden han forlot Haugesund til fordel for Arsenal i 2007. I 2022 er ringen sluttet, dersom alt går sånn Hoffenheim-proffen håper.

– Jeg vil spille i Hoffenheim i to år til, men da har jeg vært lenge nok borte fra hjemmet mitt og familien, sier Nordtveit i et ferskt intervju med den tyske klubbens eget magasin «Spielfeld».

– I Norge går jeg til FK Haugesund for å gi noe tilbake til klubben, fortsetter 29-åringen.

Nordtveit har også tidligere mer enn antydet at han kunne komme til å avslutte karrieren i rogalandsklubben der karrieren skjøt fart.

– Først på banen, senere kanskje som klubbsjef. Vi får se, sier fotballprofilen.

Etter at han forlot FKH i 2007 har han i tillegg til Arsenal vært innom spanske Salamanca, Nürnberg, Borussia Mönchengladbach, West Ham, og Fulham. Et kort låneopphold ble det også i Lillestrøm i 2009.

– Jeg har opplevd mye innen fotballen og er veldig glad, stolt og takknemlig for det. Jeg kunne ikke ha levd sånn jeg gjør nå uten idretten, sier han.

Et EM-eventyr med det norske landslaget står også svært høyt på rogalendingens ønskeliste. I så fall må Serbia slås i kvalifiseringen i mars.

Et eventuelt sluttspill blir etter alle solemerker det siste 29-åringen gjør med flagget på brystet.

– Å spille et EM-sluttspill er min store drøm, sier Nordtveit – og legger til:

– Det vil være min siste sjanse til å spille en turnering med Norge. Jeg har alltid sagt at det er spesielt å spille med det norske flagget på brystet. Men, etter ni år, er det tid for å ta farvel til sommeren, sier han.

Det siste kan knapt tolkes som noe annet enn at landslagskarrieren er over etter et eventuelt EM-sluttspill.

I magasinintervjuet røper samtidig Nordtveit også at han har sett lenger inn i framtida enn bare til 2022. Målet etter hjemkomsten handler nemlig ikke bare om å bidra til Haugesund-suksess på banen.

Nå kjenner Nordtveit samtidig at han er klar for en retur til Norge. Før snuten vendes mot gamlelandet, har han imidlertid ambisjoner om å oppnå nye sportslige framganger med Hoffenheim.

(©NTB)

Flere nyheter: