Menu
Sondre Nordstad Moen har operert begge beina. Foto: Lise Åserud / NTB

Nordstad Moen har operert i begge beina

Langdistanseløper Sondre Nordstad Moen har satt karrieren på vent etter å ha operert begge beina og blitt slått ut av Korona.

Av NTB | 15.07.2022 09:20:42

Medisin og helse: – Når jeg allikevel må nullstille kroppen og starte litt med blanke ark etter en lang periode med en kropp som ikke responderer på trening, var det et passe tidspunkt å få bukt med hæl-problemet jeg har slitt med i fem-seks år, sier Nordstad Moen til Røyken og Hurums Avis.

Langdistanseløperen har slitt med skader de siste årene. Det har spesielt vært en kranglete akilles som har vært gjentakende for 31-åringen. Den har han slitt med helt siden 2017.

Nå har trønderen lagt begge akillessene under kniven og sitter hjemme med bandasje på begge beina. I tillegg har Nordstad Moen vært gjennom to perioder med covid-sykdom.

– Skal man konkurrere på det ypperste nivået i verden i løping nytter det ikke å være 90 prosent. Da må man være 100 prosent. Jeg ønsker å løpe fortere enn noen gang. Maraton på 2:05 er ikke min peak. Derfor må kroppen være i orden, sier løperen.

Nordstad Moen har ti medaljer fra EM i terrengløp, hvor åtte av dem er gull.

(©NTB)

Flere nyheter: