Menu
Matthias Mayer på vei mot seier i lørdagens utforrenn i Lake Louise. Foto: Frank Gunn, The Canadian Press via AP / NTB

Nordmennene langt bak de beste i Lake Louise-utfor

Verken Aleksander Aamodt Kilde eller Kjetil Jansrud greide å matche de beste i vinterens første utforrenn i verdenscupen- Matthias Mayer vant i Lake Louise.

Av NTB | 27.11.2021 21:30:38

Sport: Det ble dobbelt østerriksk triumf i lørdagens renn. Mayer seiret 23 hundredels sekund foran Vincent Kriechmayr, mens sveitsiske Beat Feuz ble nummer tre.

De fire første på lista startet blant de sju første. Aleksander Aamodt Kilde kjørte i sitt verdenscupcomeback inn til 9.-plass med startnummer 19. Kjetil Jansrud startet som nummer 16 og havnet et stykke lenger ned på lista.

Kilde var slått av vinneren med 1,01 sekund, Jansrud med 1,71.

Kilde er i Lake Louise med igjen for første gang siden korsbåndet røk i januar. Han var raskest av samtlige på onsdagens treningsomgang, men lyktes ikke like bra i rennet.

– Det er digg å være i gang. Nå er jeg ferdig med det første (rennet), så kan resten komme, sa Kilde.

Han hang lenge brukbart med. Han var 14 hundredeler bak lederen på første mellomtid, 23 på den neste og 35 på den tredje, men håpet om at han som i treningsomgangen skulle avslutte raskest ble ikke innfridd.

– Det var dessverre sånn. Allerede da jeg kom var det veldig løst og urolig, med veldig mange slag, sa han til Viaplay etter sin 18.-plass.

– Men det var mulig. Max Franz som startet rett før meg kjørte fort (5.-plass). Kanskje må jeg finne meg en bedre hockeposisjon.

Adrian Smiseth Sejersted kjørte inn til verdenscuppoeng med 29.-plass, mens Henrik RØa endte på 53.-plass.

Det skulle vært utforrenn i Lake Louise også fredag, men snøvær satte en stopp for det. Søndag er det super-G i Lake Louise.

– Det var litt uvant å kjøre i den hastigheten med dårlig lys, og jeg ble tatt litt på senga av det. Jeg ble litt rund og avventende, sa Kilde til Viaplay.

Jansrud sa at han allerede som nummer 16 merket at løypa var veldig oppkjørt.

(©NTB)

Flere nyheter: