Menu
Politiet passer på at ikke flere personer bruker stranden i Barcelona. Mens antallet tilfeller av korona i Nord-Spania øker, er det mange som ikke forholder seg til smittebegrensningstiltakene. Foto: Emilio Morenatti / AP / NTB scanpix

Nordmenn i Spania får karantenevarsel

Fredag kan det bli innført karantenekrav for reisende fra Spania. Helsedirektoratet sender nå ut SMS-varsel til nordmenn som befinner seg i landet.

Av NTB | 21.07.2020 13:18:28

Økonomi og næringsliv: – Med dagens smittesituasjon er det sannsynlig at nordmenn på reise i Spania vil får karanteneplikt fra og med fredag denne uken, sier assisterende helsedirektør, Espen Rostrup Nakstad i en pressemelding.

Ryanair flyr passasjerer fra Helganes til Malaga fredag kveld. Lørdag formiddag går det en maskin fra flyplassen på Karmøy til Alicante.

Regjeringen vil i slutten av denne uken avgjøre om Spanias status endres fra grønn til rødt, noe som vil innebære gjeninnføring av karantenekravet ved innreise til Norge.

– Det er landenes status ved innreisetidspunktet til Norge som er avgjørende for om du får ti dagers karantene, sier Nakstad.

(©NTB)

Flere nyheter: