Menu
Et fly fra Norwegian letter fra Oslo lufthavn. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix.

Nordmenn dro på flere flyreiser til utlandet i fjor

Totalt hadde nordmenn 9,8 millioner flyreiser til utlandet i fjor. Det er 500.000 flere enn året før. Samtidig faller antall norgesferier kraftig.

Av NTB | 28.02.2020 10:16:36

Økonomi og næringsliv: Statistikk fra Statistisk sentralbyrå (SSB) viser at nordmenn totalt dro på 23,6 millioner yrkes- og feriereiser med overnatting i fjor. Det er 3,5 millioner færre enn året før, først og fremst fordi antall innenlandsturer har falt.

Ser man kun på feriereiser, var antallet 18,5 millioner totalt og 7,4 millioner av disse var til utlandet.

– Dette er det høyeste antallet utenlands feriereiser på mange år, og man må tilbake til 2013 for å finne tall på tilsvarende nivå, skriver SSB i sin gjennomgang av tallene.

Samtidig dro nordmenn på 11,1 millioner feriereiser i hjemlandet.

– Dette var en kraftig nedgang på omtrent 30 prosent sammenlignet med året før. Sommeren 2018 var imidlertid usedvanlig fin, og nordmenn tok langt flere innenlandske feriereiser dette året enn det som har vært vanlig tidligere år. I 2019 var antall innenlandske ferier tilbake til det mer normale nivået vi har hatt de siste 15 årene, skriver SSB i sin gjennomgang av tallene.

Sverige var det mest populære feriemålet for i nordmenn i utlandet – omtrent 1,6 millioner feriereiser ble langt dit i fjor.

– Deretter fulgte Spania og Danmark med henholdsvis 1,1 og 0,8 millioner feriereiser. Ser en på utviklingen over tid, foretok nordmenn nesten dobbelt så mange utenlands feriereiser i 2019 enn femten år tidligere, skriver SSB i sin gjennomgang av tallene.

Omtrent én av fem reiser i 2019 var yrkesrelaterte, og til sammen ble det foretatt omtrent fem millioner slike reiser. 71 prosent av yrkesreisene ble foretatt innenlands. De tre mest besøkte landene på utenlands yrkesreiser var Sverige, etterfulgt av Storbritannia så Danmark.

(©NTB)

Flere nyheter: