Menu
Dagen etter at Nord-Korea meldte om landets første koronatilfelle, meldes det om det første dødsfallet. Kim Jong-un har sverget å overvinne viruset. Foto: KRT via AP / NTB

Nordkoreanske medier: Seks døde av «feber», blant dem en koronasmittet

Minst én person som har fått påvist covid-19, har dødd i Nord-Korea, skriver det statlige nyhetsbyrået KCNA. Personen var blant seks som har dødd med feber.

Av NTB | 13.05.2022 01:00:58

Politikk: Det er de første tallene landet har kommet med etter at de torsdag bekreftet sitt første koronatilfelle siden pandemien brøt ut.

– En feber hvis årsak ikke kunne bli identifisert, har spredt seg landet rundt fra slutten av april. Seks personer har dødd, en av dem testet positivt for BA. 2-undervarianten av omikron, skriver KCNA.

Videre heter det at 187.000 blir «isolert og behandlet» for febersymptomene.

Det ble raskt erklært krise i Nord-Korea etter meldingene om koronasmitten torsdag. Landets leder Kim Jong-un rykket raskt ut og erklærte at han skulle overvinne viruset, og svært strenge smittevernrestriksjoner ble innført.

Blant annet gjelder strengere grensekontroll og nedstengningstiltak, og landets innbyggere er bedt om å «fullstendig blokkere spredningen av det skadelige viruset ved å grundig blokkere områdene sine i alle byer og fylker i landet».

(©NTB)

Flere nyheter: