Menu
Lina Lehtovaara ved VAR-monitoren der hun ble overbevist om at Norge skulle ha straffespark mot Nord-Irland. Foto: Terje Pedersen / NTB

Nordirsk trener misfornøyd med nordisk dommer

Nord-Irlands landslagssjef Kenny Shiels innrømmet glatt at laget hans ble utklasset av Norge, men kritiserte valget av finske Lina Lehtovaara som dommer.

Av NTB | 08.07.2022 13:01:34

Sport: – Vi gjorde noen feil og kom under 0-2, og så fikk de et straffespark der ballen traff vår spiller i overarmen, og den nordiske dommeren ga straffespark til det nordiske laget, sa han ifølge Belfast Telegraph.

Da han fikk flere spørsmål om den uttalelsen, avfeide han det som en slengbemerkning og ba journalistene om ikke å henge seg opp i det.

– Jeg hevder overhodet ikke at vi tapte på grunn av dommeren. Jeg nevner bare fakta og sier at det gjør det vanskelig for henne å dømme. Uefa er veldig nøyaktige i det meste de gjør, men jeg tror dette var en glipp, sa han om valget av Lehtovaara.

Senere sa Shiels at avgjørelsen om å dømme straffe for Nadene Caldwells hands «trolig» var korrekt.

Martin Sjögren fikk spørsmål om sin kollegas uttalelser.

– Hva skal jeg mene om det? Jeg synes dommeren var bra. Det er sant at vi prater hverandres språk, men jeg vil påstå at det ikke var dommerne som avgjorde denne kampen, sa han.

Lehtovaara er svært merittert og dømte i mai kvinnenes mesterligafinale.

(©NTB)

Flere nyheter: