Menu
Nordea har økt utlånene sine til bolig. Her ser vi boliger i Oslo. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix.

Nordea: Kraftig utlånsvekst under koronautbruddet

Nordea Norge har opplevd en kraftig vekst boliglån i andre kvartal i år. Samtidig har 15.000 boliglånskunder fått avdragsfrihet. Også lån til bedrifter har økt.

Av NTB | 17.07.2020 08:47:51

Økonomi og næringsliv: Banken understreker at usikkerheten framover er stor.

– Koronautbruddet har rammet mange, men det påvirker ulikt. Vi har gjennom våren og sommeren vært i tett kontakt med kundene våre og innvilget avdragsfrihet for 15.000 privatkunder. Samtidig har vi kraftig vekst i utlån til bolig og opplever stor pågang av nye kunder, sier administrerende direktør Snorre Storset i Nordea Norge i forbindelse med at banken fredag la fram sitt kvartalsresultat.

I løpet av kvartalet, som i stor grad er blitt preget av koronautbruddet, har Nordea fått 14.500 nye privatkunder i Norge. Det samlede boliglånsvolumet har økt med 11 milliarder kroner.

Nordea har også opplevd vekst i antall bedriftskunder, og utlånene til bedrifter er nå 14,6 milliarder kroner mer enn på samme tid i fjor.

I løpet av kvartalet hadde banken avsetninger til tap på 1,32 milliarder kroner.

– Vi tar avsetninger for fremtidige tap i lys av usikkerheten knyttet til koronautbruddet. Det er mange som opplever utfordringer, også som følge av svingninger i oljeprisen, og vi jobber tett med kundene for å finne gode løsninger, sier Storset.

(©NTB)

Flere nyheter: