reklame for Jakobsen Energiservice
Menu
Nordea gjør det bedre enn forventet i tredje kvartal. Foto: Vidar Ruud / NTB

Nordea gjør det bedre enn forventet i tredje kvartal

Nordea fikk i tredje kvartal et driftsresultat på 1,09 milliarder euro. Det er en økning på 875 millioner euro sammenlignet med samme periode i fjor.

Av NTB | 23.10.2020 08:08:00

Økonomi og næringsliv: Resultatet er bedre enn forventet, skriver Dagens Næringsliv.

– Driftsresultatet økte med 24 prosent sammenlignet med tredje kvartal 2019, inntektene økte med fire prosent og kostnadene falt med seks prosent, som betyr at vi har tatt bestemte steg mot vårt kostnad-til-inntekt-mål, sier Nordea-sjef Frank Vang-Jensen i en melding ifølge avisen.

Netto renteinntekter endte på 1,15 milliarder euro i tredje kvartal, opp fra 1,08 milliarder euro fra samme periode i fjor.

I en pressemelding opplyser Nordea Norge at veksten i utlån til bolig i tredje kvartal var 11 prosent. I løpet av kvartalet økte utlånet til norske husholdninger med 10 milliarder kroner. Nordeas utlån til bedrifter i Norge har økt med 10,8 prosent, og er nå 17,6 prosent høyere enn på samme tid i fjor.

– Vi håpet alle at høsten ville være annerledes, men fortsatt preges mange av korona. Flere bedrifter i ulike sektorer er fortsatt sterkt påvirket, og vi jobber tett med kundene for å hjelpe dem gjennom en utfordrende tid. Samtidig ser vi stor vilje til omstilling, og vekst i mange næringer, sier Storset.

Etter flere kvartal med større tapsavsetninger grunnet koronautbruddet, kan man nå reversere deler av avsetningene. I tredje kvartal er det foretatt netto tilbakeføring av tapsavsetninger på 193 millioner kroner, skriver banken i en pressemelding.

(©NTB)

Flere nyheter: