Menu
Nord-Korea sier oppskytingen tirsdag var test av en nyutviklet hypersonisk rakett. Her vises et TV-innslag om oppskytingen på TV i Sør-Korea. Foto: Ahn Young-joon / AP / NTB

Nord-Korea sier de testet hypersonisk rakett

Nord-Korea sier det var en nyutviklet hypersonisk rakett med navnet Hwasong-8, som ble testet tirsdag, melder Yonhap.

Av NTB | 29.09.2021 00:22:48

Politikk: Oppskytingen fant ifølge det nordkoreanske statlige nyhetsbyrået KCNA sted i Toyang-ri i Jagang-provinsen, skriver Yonhap.

Hypersoniske raketter er raketter som kan nå en hastighet på mer enn mach 5, altså over enn fem ganger lydhastigheten. Slike svært raske rakettvåpen utgjør en særlig utfordring for luftforsvarssystemer.

Det sørkoreanske og japanske forsvaret meldte først om oppskytingen. Den fant sted nesten samtidig som Nord-Korea i FN sa at de har rett til å teste våpen, og oppskytingen ble kritisert av Sør-Korea, Japan og USA.

Kim Jong-uns søster luftet nylig muligheten for nye samtaler mellom de to nabolandene, og Sør-Koreas president Moon Jae-in har ytret ønske om en slutterklæring på Koreakrigen, som rent formelt aldri har tatt slutt, selv om selve krigføringen gjorde det på 50-tallet.

Nordkoreanerne er underlagt strenge internasjonale sanksjoner over atomprogrammet. Landet har likevel allerede gjennomført mange tester denne måneden, blant dem av en med et langtrekkende kryssermissil og også ballistiske missiler, ifølge det sørkoreanske militæret.

(©NTB)

Flere nyheter: