Menu
USAs president Joe Biden advarer om at dersom Nord-Korea tilspisser situasjonen ytterligere, «kommer vi til å svare tilsvarende». Nord-Korea mener uttalelsen er en provokasjon. Her ses Biden og Nord-Koreas leder Kim Jong-un på en skjerm ve1d en jernbanestasjon i Seoul i Sør-Korea. Foto: Ahn Young-joon / AP / NTB

Nord-Korea reagerer på USAs rakettfordømmelse

En høytstående tjenestemann i Nord-Korea kaller fordømmelsen fra USAs president Joe Biden for en provokasjon, ifølge det statlige nyhetsbyrået KCNA.

Av NTB | 27.03.2021 00:57:07

Politikk: Biden fordømte Nord-Koreas rakettoppskytning torsdag og sa det var et brudd på FNs sikkerhetsråds resolusjon 1718. Han advarte også om at dersom Nord-Korea tilspisser situasjonen ytterligere, «kommer vi til å svare tilsvarende».

– Slike uttalelser fra den amerikanske presidenten er en provokasjon og et utildekt inngrep i vår stats rett til å forsvare oss, sa Ri Pyong Chol, som hadde oppsyn med oppskytningen, ifølge nyhetsbyrået.

Torsdagen test av det som Nord-Korea omtales som en ny type «taktisk styrbare prosjektiler», er den første større provokasjonen fra Nord-Korea etter at Biden tok over som president. Japan og Sør-Korea sier det var ballistiske missiler med kort rekkevidde.

Rakettesten var også den andre på under én uke. Søndag skjøt Nord-Korea ut to krysserraketter fra landets vestkyst.

(©NTB)

Flere nyheter: