Menu
Nordkoreanske myndigheter erkjente tidligere denne måneden for første gang at landet er rammet av en koronabølge. Bildet viser en arbeider iført beskyttelsesutstyr på et folketomt fortau i hovedstaden Pyongyang tidligere denne uken. Foto: KCNA / AP / NTB

Nord-Korea melder om smittenedgang

For første gang på nesten ti dager har det daglige antallet nye sykdomstilfeller med feber falt til under 200.000 i Nord-Korea, ifølge landets myndigheter.

Av NTB | 22.05.2022 04:45:55

Politikk: Myndighetene har siste døgn registrert i overkant av 186.090 nye tilfeller, samt ett dødsfall, melder det statlige nyhetsbyrået KCNA søndag. Byrået omtaler utviklingen som «en positiv trend» etter at tiltak er iverksatt for å få kontroll over situasjonen.

Nord-Korea mangler angivelig testutstyr, og landet kan dermed ikke bekrefte det totale antallet personer som tester positivt for koronavirus, melder Reuters.

I stedet registrerer helsemyndighetene antall personer med febersymptomer. Det gjør det vanskelig å vurdere omfanget av koronabølgen i Nord-Korea, mener utenlandske eksperter.

Nordkoreanske myndigheter erklærte koronabølgen 12. mai. Det var første gang at landet har innrømmet at det er koronasmitte der.

Så langt er over 2 millioner personer friskmeldt av til sammen 2,6 millioner sykdomstilfeller til nå, ifølge myndighetene. Det offisielle antallet døde oppgis til 67.

(©NTB)

Flere nyheter: