Menu
Nord-Koreas leder Kim Jong-un på apotekbesøk i hovedstaden Pyongyang. Besøket fant ifølge det statlige nyhetsbyrået KCNA sted 15. mai, etter at myndighetene hadde erkjent at landet er rammet av et koronautbrudd. Foto: KCNA / AP / NTB

Nord-Korea hevder 1 million mennesker er friske fra covid-19

Nord-Korea registrerte onsdag seks nye dødsfall og 232.880 personer med febersymptomer i det som er et voksende koronautbrudd.

Av NTB | 18.05.2022 13:15:52

Økonomi og næringsliv: Siden slutten av april har dermed 62 personer dødd og over 1,7 millioner blitt syke, ifølge myndighetenes tall.

Over 1 million mennesker er i samme periode blitt friskmeldt, mens minst 691.170 er i karantene, ifølge tallene som ble lagt fram onsdag. Militæret har blitt satt inn flere steder for å levere medisiner og avlaste det svake helsevesenet.

Eksperter i utlandet mener at mesteparten av sykdomstilfellene, er covid-19. Nordkoreanske myndigheter har kun kunnet bekrefte et lite antall koronatilfeller siden de for første gang i forrige uke erkjente at det er et utbrudd av koronasmitte i landet.

Landet har så langt takket nei til koronavaksiner fra utlandet, og landets 26 millioner innbyggere har dermed ingen immunitet. Nord-Korea og Eritrea er de eneste landene som ikke har begynt å dele ut vaksiner, og Verdens helseorganisasjon har uttrykt sterk bekymring for situasjonen i Nord-Korea.

Noen eksperter mistenker at Nord-Korea melder om færre dødsfall enn det som reelt er tilfelle, slik at Kims posisjon ikke påvirkes for mye.

Flere kinesiske byer som har kontakt med Nord-Korea, har strammet inn koronarestriksjonene for å unngå at epidemien sprer seg videre.

Trolig skyldes det lave antallet påviste koronatilfeller at landet mangler testutstyr. Noen eksperter hevder «friskmeldingene» kan være at folk ganske enkelt slippes ut av karantene når feberen gir seg.

Nord-Koreas leder Kim Jong-un kritiserte på et partimøte tirsdag myndighetenes håndtering av pandemien. Han anklaget ifølge det statlige nyhetsbyrået KCNA tjenestemenn for «umodenhet» og «slapphet».

(©NTB)

Flere nyheter: