Menu
Nord-Korea har hittil i år gjennomført sju rakettester, blant dem denne 14. januar. Foto: KCNA / AP / NTB

Nord-Korea fortsetter utviklingen av atomvåpen

Nord-Korea fortsetter arbeidet med å utvikle atomvåpen og langtrekkende raketter, til tross for internasjonale sanksjoner, konkluderer FN-rapport.

Av NTB | 06.02.2022 07:52:57

politikk: Nord-Korea gjennomførte i fjor ingen atomprøvesprengninger, og landet prøveskjøt heller ikke interkontinentale raketter som kan utstyres med atomstridshoder, går det fram av en hemmeligstemplet rapport som nå ligger på Sikkerhetsrådets bord.

Landet økte imidlertid «sin kapasitet til å produsere atombrensel» og fortsatte utviklingen av raketter som kan utstyres med atomstridshoder, heter det.

Nord-Korea fortsatte også jakten på materiell, teknologi og kunnskap i utlandet til disse programmene og sto samtidig bak en rekke dataangrep, særlig rettet mot kryptovaluta, som har blitt en viktig inntektskilde for myndighetene i Pyongyang, ifølge rapporten.

FN har innført en rekke sanksjoner mot Nord-Korea, inkludert forbud mot eksport av kull, jern, bly, tekstiler, sjømat og andre produkter. Vestlige land vil skjerpe sanksjonene, mens Kina og Russland mener at de bør lettes på av humanitære grunner ettersom landet opplever matmangel.

(©NTB)

Flere nyheter: