Menu
Nord-Irlands landslagssjef Kenny Shiels (til v.) under EM-kampen mot Norge. Til høyre Norges landslagssjef Martin Sjögren. Foto: Terje Pedersen / NTB

Nord-Irlands trener: – Møtte verdens to beste spisser

Nord-Irlands landslagssjef Kenny Shiels forsvarte spillerne etter at de ble utklasset i EM-debuten. Norges 4-1-seier var flatterende for det nordirske laget.

Av NTB | 08.07.2022 08:16:20

Sport: – Vi møtte de to beste spissene i verden, og vi holdt dem til uavgjort den siste timen, sa Shiels.

– Spillerne mine slet med nerver den første halvtimen, og da så vi hvor gode Caroline Graham Hansen og Ada Hegerberg er.

Nord-Irland tapte 0-6 for Norge både hjemme og borte i kvalifiseringen. Etter en drøy halvtime torsdag sto det 3-0 til Norge, som truet med å øke seiersmarginen dramatisk. I stedet bet nordirene seg fast.

– Vi er bare tre år inne i dette prosjektet, og det vil ta ti år å løfte oss inn blant de 20 beste i Europa. I en forstand har vi skapt et monster, for vi har vokst raskere enn planlagt og spiller allerede mot lag på dette nivået, sier Shiels.

– Vi matchet dem den siste timen. De hadde ballen mest, men vi skapte vanskeligheter for dem. Det er oppmuntrende. Jentene ga alt for landet sitt, og tilhengerne bør være veldig stolte av dem.

(©NTB)

Flere nyheter: