Menu
Amahl Pellegrino er blant de nominerte til prisen for årets spiller i Eliteserien. Foto: Christoffer Andersen / NTB

Nominasjonene er klare: Eliteseriens toppscorer kan bli årets spiller

Amahl Pellegrino er en av to Bodø/Glimt-innslag på lista over de nominerte til prisen for årets spiller i Eliteserien. Han har i år vært en suveren målkonge.

Av NTB | 06.11.2022 12:21:16

Sport: Nominasjonene ble lagt ut av Eurosport foran søndagens serierunde. Prisen blir delt ut om en uke i forbindelse med sesongavslutningen. I fjor gikk den til Patrick Berg, og det er gode muligheter for at en Glimt-spiller vinner i år også.

Kåringen står mellom disse fem: Amahl Pellegrino (Bodø/Glimt), Hugo Vetlesen (Bodø/Glimt), Emil Breivik (Molde), Mohamed Ofkir (Sandefjord) og Ole Sæter (Rosenborg).

Pellegrino er klar toppscorer med 23 mål og ni målgivende pasninger på 25 seriekamper, men får tøff konkurranse fra lagkamerat Vetlesen i racet om spillerprisen.

Bærumsgutten har det siste året slått til i Glimt og vist et stort register. I tillegg til å skape mye står Vetlesen med 14 mål i ligaen.

I Molde har Breivik vært en viktig mann både defensivt og offensivt. Ofte har han vært tredje eller nest sist på seriemesterens scoringer.

2022 ble året da Ofkir endelig fikk uttelling for sitt store talent. Han har vært et lyspunkt med elleve mål og seks målgivende pasninger i et Sandefjord-lag som har slitt.

Stått fram har også Sæter gjort i Rosenborg. Han har motbevist alle og fått sitt store gjennombrudd i en alder av 26 år. Trønderen står med 14 mål og fem målgivende pasninger på 19 kamper.

(©NTB)

Flere nyheter: