Menu
23-årige Laura Nolte (til h.) yngste bobfører med OL-gull. Hun vant kvinnenes toerbob overlegent sammen med bremser Deborah Levi og tok Tysklands åttende gull av ni mulige så langt i akeanlegget. Søndag følger ganske sikkert ett til når mennenes firerbob avsluttes. Foto: Dmitri Lovetsky, AP / NTB

Nolte skrev bobhistorie med overlegent gull

23-årige Laura Nolte ble den yngste bobfører som har vunnet OL-gull da hun styrte sin toerbob til overlegen seier sammen med bremseren Deborah Levi.

Av NTB | 20.02.2022 00:16:47

Sport: Dermed fortsatte hun den tyske dominansen i akeanlegget i Yanqing. Det har blitt tysk seier i åtte av de ni første OL-konkurransene i bob, aking og skeleton, og det er dobbelt tysk i ledelsen før mennenes firerbob avsluttes søndag.

Nolte satte banerekord i alle de tre første omgangene. 1.01,04 ble til 1.01,01 og så til 1.00,70, før hun tok den siste omgangen som en æresrunde til 1.01,21 og lot sølvvinner Mariama Jamanka få omgangens bestetid med ett hundredels sekund.

Totalt seiret Nolte 77 hundredeler foran lagvenninnene Jamanka og Alexandra Burghardt, mens amerikanske Elana Meyers Taylor og bremser Sylvia Hoffman på bronseplass var slått med over halvannet sekund.

Eneste øvelse i akeanlegget som ikke ga tysk seier var kvinnenes monobob, der seieren gikk til amerikanske Kaillie Humphries. I den øvelsen stiller alle med likt utstyr, så tyskernes teknologiske overtak spiller ikke inn.

(©NTB)

Flere nyheter: