reklame for smiaa
Menu
President Donald Trump i Det hvite hus forrige fredag. Foto: Susan Walsh / AP / NTB

Nok et nederlag for Trump i retten

En føderal domstol i Philadelphia har avvist et forsøk fra president Donald Trumps advokatteam på å utfordre valgresultatet i Pennsylvania.

Av NTB | 27.11.2020 22:53:02

Politikk: Dommerne konkluderer med at søksmålet er grunnløst. Det er likevel ventet at presidentens advokater vil forsøke å bringe det inn for høyesterett i Washington, der det er konservativt flertall, og tre av de ni dommere er utnevnt av Trump og hans republikanske allierte i Senatet.

– Frie, rettferdige valg er demokratiets livsnerve. Anklager om urettferdighet er alvorlige. Men påstander om at et valg ikke er rettferdig, betyr ikke nødvendigvis at det er slik. Det kreves spesifikke anklager og bevis. Her har vi ingen av delene, skriver dommer Stephanos Bibas, en av tre i dommerpanelet i 3rd U.S. Circuit Court of Appeals.

Alle de tre dommerne i ankedomstolen er utnevnt av republikanske presidenter. Bibas, en tidligere jussprofessor ved University of Pennsylvania, er utnevnt av Trump selv. Trumps’ søster, Maryanne Trump Barry, var dommer ved ankedomstolen i 20 år før hun pensjonerte seg i fjor.

Saken ble i forrige uke ført i en lavere rettsinstans av presidentens personlige advokat Rudy Giuliani.

(©NTB)

Flere nyheter: