reklame
Menu
Villa Skaar Valstad sykehjem. Foto: Ole Berg-Rusten / NTB

Nok en sykehjemsbeboer død i Eidsvoll – vikar var bekymret for smitte

Sykehjemmet Villa Skaar Valstad i Eidsvoll har fått sitt niende dødsfall på to uker. Allerede tidlig i november var en vikar bekymret over smittesituasjonen.

Av NTB | 24.11.2020 15:08:07

Medisin og helse: Det er sykehjemmet selv som opplyser om det siste dødsfallet på sine nettsider. Avdøde er en kvinne i 90-årene.

– Alle beboerne ved sykehjemmet er nå smittet av koronaviruset, sier kommuneoverlege Carl Magnus Jensen til NRK. Nesten 100 smittetilfeller knyttes nå til sykehjemmet.

Samtidig kommer det nå fram at en vikar har varslet Helsetilsynet med bekymring over smittevernet. Vikaren reagerte etter sin første vakt, skriver VG.

Vikaren forteller at smittede personer gikk rundt som de ville, og brukte de samme badene som ikke-smittede. Varsleren mener de ansatte ikke hadde kontroll på hvor det var smittede og hvor det var ikke-smittede.

Vikaren mener at sykehjemmet slurvet med smittevernregler på flere områder, at vikarene fikk mangelfull opplæring og måtte bruke smittefrakker som ikke passet.

Vedkommende opplevde at sykehjemmet ikke tok ansvar da de ble varslet, og vikaren, som tidligere har jobbet på koronaposter andre steder, valgte da å ikke ta flere vakter ved sykehjemmet.

Administrerende direktør i Villa Skaar, Richard Skaar Thorsrud, sier at de tar opplysningene svært alvorlig og at de vil gjennomgå hendelsene i den aktuelle vaktperioden.

Statens helsetilsyn bekrefter overfor avisen at de har mottatt et varsel fra vikaren, og at de vil ta en vurdering av saken etter å ha fått flere opplysninger.

(©NTB)

Flere nyheter: