Menu
Illustrasjonsfoto: Marit Hommedal / NTB.

Nok en smitterekord i Bergen

Det er registrert 209 nye koronatilfeller i Bergen det siste døgnet. Det er andre døgnrekord denne uka.

Av NTB | 18.11.2021 12:23:45

Medisin og helse: – På grunn av stort antall smittetilfeller er ikke smittesporingen ferdig. Vi har derfor ikke komplette tall som viser smitteveier og smittesteder, skriver kommunen i en pressemelding.

209 tilfeller er 96 flere enn samme dag forrige uke, da det ble påvist 113 tilfeller. Snittet de siste sju dagene er på 110. Det er totalt seks beboere på sykehjem med påvist covid-19.

Smittevernoverlege Marit Voltersvik ser med bekymring på utviklingen, og sier hun og hennes team jobber med en ny anbefaling til byrådet for videre håndtering av situasjonen.

– Smittetallene som rapporteres i dag er svært høye, og vi ser en økning i alle aldersgrupper. Utviklingen er bekymringsfull, og vi frykter særlig konsekvensene dersom presset på helsetjenestene blir for stort, sier Voltersvik.

Hun sier det er utfordringer med å nå fram til alle som er koronasmittet.

– Økende koronasmitte i Bergen fører til stort press på smittesporingsteamet i kommunen, og vi rekker for øyeblikket ikke å ringe til alle smittede. For å sikre informasjon til alle smittede i løpet av kort tid, vil smittesporerne sende ut SMS til alle innbyggere som får påvist covid-19, sier hun.

(©NTB)

Flere nyheter: