Menu
Minnesota Wilds Mats Zuccarello og Tampa Bay Lightnings Cedric Paquette kjemper om pucken i andre periode av kampen torsdag. Foto: Hannah Foslien / AP / NTB scanpix

Nok en seier for Minnesota Wild mot Tampa Bay Lightning

Mats Zuccarello og hans Minnesota Wild vant en viktig 3-2-seier hjemme mot Tampa Bay Lightning torsdag. Gjestene har ikke slått dem der på snart ni år.

Av NTB | 17.01.2020 05:39:40

Sport: Tampa Bay Lightning kom til Minnesota med statistikken på sin side: 12 seire på 13 kamper. Minnesota Wild gikk på isen i Xcel Energy Center torsdag kveld med langt mer ustabil historikk, seks tap på de sju siste kampene, og de siste fire kampene har de notert seg en ubehagelig målstatistikk på 9-18.

Samtidig hadde Wild et mentalt overtak: Sist gang lagene møttes var Wild inne i en liten opptur, og vant til slutt 5-4 borte på Amalie Arena 5. desember. Dessuten hadde ikke Lightning klart å beseire Wild på borteisen siden 2. april 2011, da Tampa Bay-laget vant 3-1.

I andre periode kom utligningen etter nær åtte minutter da Andrej Palat, Mikhail Sergatsjev og Nikita Kutsjerov var plassert i et triangel på isen og sørget for 1-1 etter kjapt, vakkert spill.

Hjemmelaget kom tilbake og tok en sterk ledelse kort tid etter. Først var det Joel Eriksson Ek som skjøt rett i mål i 13. minutt, da han fikk pucken fra Marcus Foligno, som passet med ryggen mot mål. Drøyt to minutter etterpå la Ryan Suter på til 3-1 med et nydelig skudd fra venstre etter målgivende fra Jordan Greenway.

I siste periode reddet Minnesota Wild seg gjennom en to minutter med én mann mindre på isen, men neste gang gjestene hadde overtallsspill, scoret de. Igjen var det Kutsjerov som scoret, og reduserte til 2-3 på assist fra Steven Stamkos omkring midtveis i perioden. Det ble med den reduseringen, og Wild kunne notere seg nok en hjemmeseier mot Tampa Bay Lightning.

Wild hadde overtaket nesten hele kampen og hadde totalt 23 skudd på mål mot Tampa Bay-lagets 20.

Minnesota Wilds trener Bruce Boudreau sa før torsdagens oppgjør at lagets dårlige form de siste kampene, var noe de i fellesskap var kommet fram til skyldtes at noen av spillerne trengte en mental pause. Ifølge ham er det små detaljer i spillet som får store konsekvenser og blir utslagsgivende for hvorfor de ikke klarer å score de målene som er så viktige for å komme på plussiden og vinne kamper igjen.

Zuccarello og Wild startet best, og scoret første omgangs eneste mål. Det skjedde i overtallsspill i det 15. minutt, da Zach Parise fikk målgivende pasning fra Eric Staal. Parise flikket pucken rett i åpent mål, over Tampa-målvakten, som satt nesten i spagaten.

Norske Zuccarello var aktiv i angrepsspillet, men fikk kun notert seg for ett skudd på mål i førsteperioden. Han fikk 16 minutter og 41 sekunder på isen.

(©NTB)

Flere nyheter: