reklame for Jakobsen Energiservice
Menu
Den teknologitunge Nasdaq-indeksen endte med en tredje toppnotering på tre dager onsdag. Foto: Mark Lennihan / AP / NTB scanpix

Nok en rekorddag for Nasdaq

Den teknologitunge Nasdaq-indeksen har nå satt ny rekord tre dager på rad, tross høy arbeidsledighet og økonomisk nedgang i USA som følge av koronaviruset.

Av NTB | 05.08.2020 23:48:10

Arbeidsliv: Etter en oppgang på 0,5 prosent endte Nasdaq på 10.998,40 poeng.

Også den industritunge Dow Jones-indeksen steg, med 1,4 prosent til 27.201,52 poeng. Den brede S&P-indeksen gikk opp 0,6 prosent til 3.327,77 poeng.

Noe av oppgangen kan trolig tilskrives gode signaler fra forhandlingene i Washington om nok en krisepakke for USAs hardt koronarammede økonomi.

Viktige folkevalgte på både republikansk og demokratisk side har antydet at samtalene går framover, men de har fortsatt ikke kommet videre på punkter der et det er betydelig avstand mellom partiene.

– De fleste venter at det foreligger en avtale snart, kanskje innen slutten av uka, sier analytiker Sam Stovall ved CFRA Research til AP.

Han legger til at de folkevalgte må belage seg på å fortsette forhandlingene i Washington ut uka om ikke det blir en avtale, og at sommerferien derfor vil glippe.

I tillegg er det optimisme i markedet etter tegn til framdrift rundt en koronavaksine. Selskapet Novavax melder om lovende resultater fra en klinisk test av en vaksinekandidat.

(©NTB)

Flere nyheter: