Menu
Koronapandemien har til nå krevd minst 195.123 liv i India, ifølge myndighetene. Foto: AP / NTB

Nok en ny koronatopp i India

India har ligget på verdenstoppen for nyregistrerte koronasmittede i fem dager på rad. Flere land har tilbudt seg å hjelpe landet med å håndtere krisen.

Av NTB | 26.04.2021 10:49:41

Medisin og helse: Mandag ble det registrert 352.991 nye smittetilfeller. Samtidig ble det registrert 2.812 nye koronadødsfall, en ny toppnotering, viser tall fra Indias helsedepartement.

Til sammen er det registrert 195.123 koronadødsfall i landet, mens 17,3 millioner mennesker har fått påvist covid-19.

Sykehus, hjelpeløse pasienter og familiene deres har slått alarm om mangel på oksygen, sykehussenger og medisiner. Statsminister Narendra Modi sa søndag at «stormen» covid-19 har «rystet landet», og at å bekjempe pandemien nå er førsteprioritet.

President Joe Biden har sagt at USA er fast bestemt på å hjelpe India, og landet har bekreftet at de vil gjøre tilgjengelig ingredienser som trengs for å produsere den indiske vaksinen Covishield.

Storbritannia har lovet livreddende medisinsk utstyr, inkludert hundrevis av oksygenkonsentratorer og respiratorer. Også EU, Tyskland og Israel har tilbudt seg å hjelpe.

Eksperter har knyttet den tiltakende smitten til mer smittsomme virusvarianter, dårlig etterlevelse av smitteverntiltak, samt dårlige forberedelser fra regjeringshold.

Flere land har tilbudt seg å hjelpe det kriserammede landet.

Målt i antall registrerte smittetilfeller er India verdens nest hardest rammede land etter USA. Men mens smitten går ned i USA, stiger den nå raskt i India der en stor, andre smittebølge brøt ut i midten av februar.

(©NTB)

Flere nyheter: