reklame for Jakobsen Energiservice
Menu
Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix

Nok en mann smittet på Stord

En mann i 70-årene fikk bekreftet smitte med Covid-19 på Stord i går kveld. Det siste døgnet er det registrert smitte både i kommunene Stord, Fitjar, Bømlo og Kvinnherad.

Av Egil M Solberg | 24.12.2020 10:20:40

Koronapandemi: Mannen i 70-årene ble meldt Covid-19 positiv etter en prøve tatt tirsdag denne uken.

Ifølge kommunen har ikke mannen noen alvorlige symptomer, men er rutinemessig isolert.

Mannen er nærkontakter til en tidligere kjent smittet person og smittesporingsarbeidet er fullført, opplyser kommunen.

På Stord er de dermed registret fire nye smittetilfeller blant befolkningen denne uken. Sist uke var det fem tilfeller av smitte blant innbyggerne, og 14 tilfeller av smitte blant utenlandske arbeidere hos Aker Solutions.

Det siste døgnet har det blitt påvist smitte i flere kommuner i Sunnhordland.

Bekymringer på Bømlo

På Bømlo er det snakk om ukjent smittevei hos flere nye smittede, noe som skaper store utfordringer for smittesporingen.

– Vi frykter at folk, som har vært smittet uten store symptomer, har vært rundt i butikker, kjøpesentre, og andre steder. Her kan de ha spredd viruset til andre uten å være klar over det, opplyser smittevernlege Kjersti Follesø til Sunnhordland.

Kommuneledelsen karakteriserer situasjonen som svært alvorlig.

– Bømlo opplever nå den alvorligste smittesituasjonen kommunen har hatt så langt. For første gong har vi flere smitteutbrudd på Bømlo – flere med ukjent smittevei. Med 7 nye smittetilfelle bare det siste døgnet er vi nå i en svært alvorlig situasjon, sier ordfører Sammy Olsen.

To nye smittetilfeller ble påvist på Fitjar i går

– Dette gjelder en person som kom fra utlandet, pluss den eneste nærkontakten vedkommende hadde. Det er ikke noe som tyder på at de har spredd smitten videre, opplyser kommunen.

Ett tilfelle i Kvinnherad

Også Kvinnherad kommune noterte seg nytt tilfelle onsdag. Det pågår fortsatt smittesporing, opplyser kommunen på sine nettsider.

Flere nyheter: