reklame for Utvik Autoservice
Menu
Brita Øygard slutter som etatsdirektør for etat for helsetjenester i Bergen kommune. Foto: Marit Hommedal / NTB

Nok en helsetopp i Bergen går av

Brita Øygard ga fredag beskjed om at hun fratrer stillingen som etatsdirektør for etat for helsetjenester, opplyser Bergen kommune.

Av NTB | 11.12.2020 15:08:10

Medisin og helse: Øygard har den siste tiden vært konstituert i stillingen som kommuneoverlege i Bergen, og hun har også fungert som smittevernoverlege. Den siste uken har hun vært i velferdspermisjon.

– Det er krevende for en etat når det blir så mye oppmerksomhet rundt ledelsen. Jeg vil berømme Brita Øygard for at hun velger å fratre for å gi etaten nødvendig arbeidsro i den krevende pandemihåndteringen, sier helsebyråd Beate Husa (KrF) i en pressemelding fra Bergen kommune.

Anne-Lise Hornæs fungerer nå i stillingen som etatsdirektør i Etat for helsetjenester, mens Harald Hauge er konstituert kommuneoverlege.

Øygard har takket ja til et tilbud om en stilling i Samfunnssikkerhetens hus under Byrådsleders avdeling, hvor hun vil få bruke sin kompetanse som spesialist i samfunnsmedisin og allmennmedisin i kommunens beredskapsarbeid.

Hun sier i pressemeldingen at hun ønsker en eventuell høring velkommen.

– Hvis bystyret bestemmer at det skal bli en høring, ser jeg fram til den. En høring er en god anledning til å få sett etaten med andres blikk. Full åpenhet om hvordan vi ivaretar noen av samfunnets mest kritiske funksjoner er bare bra, sier Øygard.

Flere nyheter: