reklame for Sheiken Bowling
Menu
Henrik Kristoffersen (til venstre) måtte nøye seg med en 2.-plass i slalåmrennet søndag. Han endte bak franske Clement Noel (i midten). Russiske Aleksandr Khorosjilov ble nummer tre. Foto: Marco Tacca / AP / NTB scanpix

Noel ble for sterk for Kristoffersen

Henrik Kristoffersen klarte ikke å matche Clement Noels slalåmkjøring i sveitsiske Wengen søndag, men sikret 2.-plassen.

Av NTB | 19.01.2020 14:39:45

Sport: Kristoffersen leverte en rå finaleomgang, men suverene Noel forsvarte ledelsen fra 1. omgang. Franskmannen vant 40 hundredeler foran nordmannen. Russiske Aleksandr Khorosjilov ble nummer tre.

Sebastian Foss Solevåg ble nest beste nordmann med sin meget solide 4.-plass og viste at også han er i god form.

– I dag er det vanskelig å slå Noel. Han kjører veldig bra. Mange sier at han har den høyeste toppfarten. Det kan diskuteres. Det er vel meg og han som har det, og det er mulig å slå ham, sa Kristoffersen til TV 2 etter 2.-plassen i sveitsiske Wengen.

Kristoffersen, som trives godt i Wengen, var 67 hundredeler bak Noel i mål og lå på en 2.-plass etter én omgang. Østerrikske Marco Schwarz var nummer tre, 73 hundredeler bak franskmannen.

– Han er helt på limit. Den runden kjører han ut én av tre ganger, sa Kristoffersen til TV 2 etter 1. omgang, om Noels kjøring.

Selv karakteriserte han egen kjøring som «helt ok».

Det ble med én omgang for de to siste nordmennene, Lucas Braathen og Timon Haugan. Begge kjørte ut i 1. omgang.

Pinturault, som ledet verdenscupen før søndagens slalåmrenn, kjørte ut i finaleomgangen. Kristoffersen overtar dermed ledelsen, men sa til TV 2 at han ikke bryr seg så mye om akkurat det.

– Det viktigste er å vinne skirenn. Alle kan kjøre ut, sa han.

Noel var førstemann ut i løypa søndag morgen, og han fikk en meget god start på slalåmrennet. Verken Kristoffersen, Daniel Yule eller Alexis Pinturault klarte å holde følge med franskmannen nedover, og Noel hadde et godt forsprang på flere av sine argeste konkurrenter foran finaleomgangen.

Solevåg var 1,18 sekunder bak overlegne Noel i mål og lå på en delt 6-.plass etter 1. omgang. I finaleomgangen kjørte han også godt og klatret på resultatlisten til en 4.-plass. Jonathan Nordbotten og Leif Kristian Nestvold-Haugen kvalifiserte seg også til finaleomgangen. De endte på henholdsvis 13.- og 15.-plass.

(©NTB)

Flere nyheter: