Menu
Ocean Viking har bedt om assistanse. FOTO: Flavio Gasperini/SOS Méditerranée via AP/NTB scanpix

Nødssituasjon på «Ocean Viking» – mannskapet har forskanset seg

Saken oppdateres.

Av NTB | 03.07.2020 18:02:41

Politikk: Mannskapet kan for øyeblikket ikke hjelpe de 180 migrantene på dekk. Årsaken skal være at en gruppe på 44 migranter prøver å presse skipet til havn. Skipet har vært ute til havs i lang tid fordi Italia truer med å beslaglegge skipet dersom det legger til kai.

Dermed er de fleste ansatte evakuert fra dekk, og migrantene er uten mat og tilsyn. Derfor har kapteinen bedt om bistand fra italienske myndigheter.

– Det maritime mannskapet har kontroll over skipet, understreker daglig leder Trym Jacobsen i Hoyland Offshore til NTB.

– Derfor sendte vi hastemelding til italienske myndigheter klokka 15.30 i dag, sier Jacobsen.

Foreløpig har ikke skipet fått annen instruks enn å forholde seg i ro.

Skipet skal også ha bedt om evakuering av 44 flyktninger som ifølge mannskapet truer med selvskading og vold. Organisasjonen SOS Méditerranée, som drifter Ocean Viking, skriver at nødssituasjonen først og fremst skyldes den medisinske situasjonen om bord, ettersom skipet verken får assistanse eller gå i land.

Været er nå i ferd med å bli verre, og skipet skal gå i ly sør for Lampedusa på Sicilia.

Han sier det fortsatt er et team som jobber på bakdekket, der migrantene befinner seg, men ikke så mange som ønskelig. I tillegg er de redd for at situasjonen skal eskalere.

I løpet av de siste dagene skal flere migranter på skipet ha forsøkt å hoppe på sjøen. Flere skal også ha blitt plukket opp igjen. Den italienske avisa La Repubblica skriver at det var seks selvmordsforsøk på skipet på 24 timer fram til fredag morgen.

Flere nyheter: