reklame for Utvik Autoservice
Menu
Vikartrener Leif Gunnar Smerud fikk ikke med seg hele troppen på flyet til Østerrike tirsdag. Keeper Per Kristian Bråtveit kommer etter onsdag. Foto: Stian Lysberg Solum / NTB

Nødlandslaget til Østerrike med bare én keeper – Bråtveit må reise kampdagen

Keeper Per Kristian Bråtveit ble igjen i Norge i påvente av koronasvar da nødlandslaget tirsdag reiste til Østerrike. Han reiser etter onsdag.

Av NTB | 17.11.2020 21:53:19

Sport: Bråtveit ble testet to ganger tirsdag, en hurtigtest og en ordinær test. Hurtigtesten var negativ, og dermed kan han reise til Wien onsdag.

– Svaret på ordinær test får vi i løpet av onsdagen. Den må også være negativ for at han skal bli kampklar, sa komminikasjonssjef Gro Tvedt Andersen i NFF til TV 2.

Det såkalte nødlandslagets 18 mann sterke tropp til den avgjørende nasjonsligakampen mot Østerrike ble redusert med én mann før avreise fra Gardermoen. Alle spillere måtte testes for koronaviruset, og for én av dem var prøvesvaret usikkert.

– Det blir 17 i flyet, ikke 18. Det er fordi testen til Per Kristian Bråtveit var såkalt «inconclusive». Han er jo ikke smittebærende, for han har hatt dette før, og vi har fått bekreftet at det ikke er noen fare, men av hensyn til Uefas protokoll må han testes igjen så vi får klarhet i prøven, sa vikartrener Leif Gunnar Smerud til norske medier på Gardermoen før avreise.

– Vi holdt igjen flyet litt og håpet å få det gjort før vi reiste, men det fikk vi ikke til. Forhåpentligvis kommer han ned i morgen.

Djurgården-keeper Bråtveit testet positivt på koronaviruset før en seriekamp i oktober og er siden blitt erklært frisk igjen.

Begge målvaktene er blant 13 mulige debutanter i troppen. Det blir altså minst seks debutanter fra start.

– Jeg har ikke tatt ut laget, men vi nærmer oss hele tiden. Spillerne har fått sove godt, og så har vi hatt spillermøte og samtaler mens vi har ventet på testsvarene. Det har vært en bra dag, selv om jeg selvsagt gjerne skulle hatt med Per Kristian også på flyet, sa Smerud.

Ved siden av at Bråtveit har hatt viruset og derfor ikke er en smitterisiko, forsikrer Smerud om at man har vært svært nøye med å holde avstand til hverandre i troppen.

– Mange har levert bra i sine hverdager og er glade for muligheten som nå har dukket opp. Jeg kommer til å gi dem noen knagger før kampen. Det viktigste blir å gå ut og være seg selv. Om de tenker for mye så kommer det til å gå for sent. Vi jobber med å bli et lag på den korte tiden vi har, sa Smerud.

Han legger ikke skjul på at Østerrike er stor favoritt.

– Men dette er fotball, og der hender det at lag som er «underdog» vinner. Vi håper å være et av dem.

Dermed var Anders Kristiansen fra belgiske Union Saint-Gilloise eneste keeper i troppen som reiste til Østerrike og trente på Ernst Happel stadion tirsdag kveld.

Norge står overfor en stor oppgave mot et østerriksk lag som med seier, uavgjort eller til og med 0-1-tap vil være gruppevinner og rykke opp til A-divisjonen. Norsk seier med alle andre resultater enn 1-0 vil derimot gi norsk opprykk. Spørsmålet er om et så ferskt norsk lag kan greie det.

(©NTB)

Flere nyheter: