Menu
PLIVO-øvelse på Metro senter på Lørenskog i juni. Politi, Ambulanse og Brannvesen øver sammen. Nå er det Oslos tur. Illustrasjonsfoto: Alf Simensen / NTB

Nødetatene i Oslo øver på alvorlige og livstruende hendelser

Fire uker framover vil folk på Majorstuen og Frogner kunne se mye bevæpnet politi, samt ambulanse- og brannpersonell ute. De øver på å takle livstruende vold.

Av NTB | 09.11.2022 10:01:06

Krig og konflikter: Oslo politidistrikt varsler at nødetatene – helse, brann og politi – gjennomfører årets PLIVO-øvelser (Pågående livstruende vold) de fire neste torsdagene fra klokka 9.30 til 12.30.

De øver på å håndtere situasjoner der gjerningspersoner utfører pågående livstruende vold. Hensikten er at det skal være mest mulig realistisk, med flere åsteder og smell fra våpen.

– Det vil bli avfyrt skudd fra markørvåpen og satt opp flere åsteder med skadde personer. Brann og røykutvikling vil være iscenesatt på enkelte av åstedene, varsler politiet i en pressemelding.

Området det øves i er Majorstuen/Frogner i Oslo. Øvingsområdet vil bli merket med skilt, samt at det vil stå instruktører strategisk plassert for å gi informasjon til publikum.

(©NTB)

Flere nyheter: