Menu
Det er tørkekrise i Mexico. På bildet er Boca-reservoaret som sørger for vannforsyningen til storbyen Monterrey nord i landet, der myndighetene har blitt tvunget til å rasjonere vann. Foto: Fernando Llano / AP / NTB

Nøderklæring etter tørke i Mexico

Tørke og vannmangel har tvunget fram en nøderklæring i Mexico. Den lar myndighetene innføre spesialtiltak for å få fraktet vann til hardt rammede områder.

Av NTB | 14.07.2022 00:40:41

Ulykker og naturkatastrofer: Tiltakene skal håndtere skadevirkningene av en «voldsom, ekstrem eller eksepsjonell» tørke, het det i en uttalelse fra Mexicos nasjonale vannmyndighet Conagua tirsdag.

I flere deler av Mexico, blant annet industribyen Monterrey i nord, har lokale myndigheter blitt tvunget til å rasjonere vannet på grunn av skrale reserver.

En hetebølge og regnmangel har ført til at folk i Monterrey i flere uker kun har hatt tilgang på rennende vann i noen timer om dagen.

I enkelte nabolag i fjellområder har det gått mer enn 50 dager siden folk sist hadde vann i springen. I delstaten Baja California i nordvest har det i flere landsbyer vært demonstrasjoner på grunn av vannmangelen.

(©NTB)

Flere nyheter: