reklame for Jakobsen Energiservice
Menu
Direktøren for Verdens matvareprogram, David Beasley, kommer ikke til Oslo i desember for å motta Nobels fredspris på vegne av organisasjonen. Foto AP Photo / Sam Mednick / NTB

Nobelkomiteen: Vinneren av Nobels fredspris utsetter besøket til Oslo

Saken oppdateres.

Av NTB | 18.11.2020 10:52:55

Sport: På grunn av den alvorlige smittesituasjonen i Oslo har Den Norske Nobelkomite og direktøren for Verdens matvareprogram, David Beasley, blitt enige om å utsette hans planlagte besøk til Oslo i desember for å motta Nobels fredspris på vegne av organisasjonen.

Det opplyser Nobelkomiteen onsdag.

– Med de gjeldende smittevernreglene i hovedstaden vil det i praksis ikke være mulig å gjennomføre prisseremonien og andre deler av prisvinnerens tradisjonelle program på en god og verdig måte. Vi vurderer nå ulike muligheter for å avholde en digital prisoverrekkelse, heter det i meldingen.

Nobelkomiteen ser for seg at direktør Beasley vil kunne holde sitt nobelforedrag i Oslo rådhus neste år, litt avhengig av hvordan pandemien utvikler seg.

– Da bør det også bli mulig å avholde en nobelbankett til ære for Verdens matvareprogram. Årets bankett er, som tidligere meddelt, avlyst, heter det i Nobelkomiteens melding.

Flere nyheter: