Menu
Nasjonal kommunikasjonsmyndighet (Nkom) har fått flere henvendelser om at det selges såkalte nødradioer eller beredskapsradioer som ikke oppfyller kravene. En god nødradio har DAB+ teknologi og kan brukes på 230 V og på batteri. Foto: Terje Bendiksby / NTB

Nkom: Flere beredskapsradioer oppfyller ikke kravene

Nkom har sendt varsel til Forbrukertilsynet og bedt dem vurdere å undersøke salgskommunikasjonen for produkter som selges som beredskapsradio.

Av NTB | 06.12.2022 12:16:49

Økonomi og næringsliv: Nasjonal kommunikasjonsmyndighet (Nkom) har fått flere henvendelser om at det selges såkalte nødradioer eller beredskapsradioer som ikke oppfyller kravene.

Nkom melder til NRK at flere enn tidligere rapporterer at de har hjemmeberedskap i tråd med anbefalingene fra myndighetene.

– En god nødradio har DAB+ teknologi og kan brukes på 230 V og på batteri. Dersom du møter en radioforhandler eller en annonse som sier at en FM-radio er en fullverdig nødradio, er dette ikke korrekt, sier avdelingsdirektør i Nasjonal kommunikasjonsmyndighet, John-Eivind Velure.

Han sier det er de digitale dab-sendernettene i Norge som gjelder for lytting til riksdekkende radio.

– Lokale FM-nett er kun et tillegg som kan bli brukt i nødstilfelle om øvrige mobilt radio- og TV-nett er nede, sier Velure.

Nå har Nkom sendt varsel til Forbrukertilsynet og bedt dem vurdere å undersøke salgskommunikasjonen for produkter som selges som beredskapsradio.

(©NTB)

Flere nyheter: