reklame
Menu
Nittedal-ordfører Hilde Thorkildsen fotografert i forbindelse et jordras i kommunen i fjor. Foto: Paul Kleiven / NTB scanpix

Nittedals ordfører blant de siktede i korrupsjonssak

Nittedals ordfører Hilde Thorkildsen (Ap) er en av flere som er siktet for grov korrupsjon i en Økokrim-sak, skriver Romerikes Blad.

Av NTB | 23.06.2020 09:49:20

Kriminalitet og rettsvesen: Ifølge Romerikes Blad gjorde politiet beslag hjemme hos ordføreren 13. februar i år. Det er også gjort beslag på rådhuset. Tirsdag satt hun i avhør hos Økokrim.

Da han kom ut fra Økokrims lokaler i Oslo der han har vært sammen med ordføreren, kunne advokaten fortelle at hans klient er sterkt preget av det som har skjedd.

– Hun har aldri vært i en sånn situasjon før. Hun etterforskes etter et anonymt varsel. Det dreier seg om en byggesak som har vært enstemmig vedtatt i kommunen i mange år fra før hun ble ordfører, sa Lippestad.

Avhøret begynte klokka 9 tirsdag, og advokaten sier det vil fortsette så lenge Økokrim finner det nødvendig.

– Vi har siden starten av året etterforsket en sak hvor det foreligger mistanke om grov korrupsjon i en kommune. Flere personer er siktet og avhørt i saken. Blant de siktede er kommunens ordfører, sier konstituert førstestatsadvokat Esben Kyhring i Økokrim til Romerikes Blad.

Avisa skriver at det skal dreie seg om en stor utbyggingssak i Bjørnholtlia i Nittedal kommune. Den har vært til behandling siden oppstarten av reguleringsplanarbeidet ble varslet i 2012. Ytterligere tre personer er siktet i saken, og disse skal ikke være tilknyttet kommunen.

Lippestad sier at de tre er sambygdinger som har hatt et visst samarbeid rundt forretningsdrift.

Thorkildsen er for tiden sykmeldt, opplyser fungerende ordfører Inge Solli til lokalavisa Varingen.

– Jeg kan bekrefte at Økokrim etterforsker Hilde Thorkildsen for mistanke om grov korrupsjon. Hun samarbeider med politiet på alle mulige måter og føler seg helt trygg på at når alle dokumenter er gjennomgått, så ender saken med henleggelse, sier ordførerens forsvarer, advokat Geir Lippestad.

Ifølge Aftenposten skal saken gå ut på at ordføreren i forbindelse med en byggesak «skal ha fremmet eller på annen utilbørlig måte ha tatt hensyn til utbyggers synspunkter i utbyggingssaken» – noe hun skal ha fått en fordel i form av betaling eller lignende for.

(©NTB)

Flere nyheter: