Menu
Nittedal-ordfører Hilde Thorkildsen fotografert i forbindelse et jordras i kommunen i fjor. Foto: Paul Kleiven / NTB scanpix

Nittedal-ordførerens forsvarer: Hun har ikke gjort noe galt

Nittedals ordfører Hilde Thorkildsen (Ap) er en av flere som er siktet for grov korrupsjon i en Økokrim-sak. Hun er tydelig på at hun ikke har mottatt penger.

Av NTB | 23.06.2020 16:04:07

Kriminalitet og rettsvesen: Ordføreren var tirsdag i avhør hos Økokrim i Oslo sammen med forsvareren, advokat Geir Lippestad.

– Hun er sikker på at når Økokrim får kommet gjennom dokumentene og kjenner saken, så vil den bli henlagt. Det føler hun seg veldig trygg på, sier Lippestad.

– Hun har ikke gjort noe galt, legger han til.

Tre andre personer er siktet i saken, alle sambygdinger av ordføreren. Ifølge Lippestad har de hatt et visst forretningsmessig samarbeid.

Ordføreren har tidligere drevet klesbutikk, og forsvareren opplyser at Økokrim er interessert i forhold rundt dette.

Forsvareren vil ikke kommentere hvor stort pengebeløp det skal være snakk om i saken, utover at det ikke er store beløp, men at «alt er relativt».

Etterforskningen baserer seg på et anonymt tips, og Lippestad opplyser at han ikke kjenner til hvem det kommer fra.

Ifølge Romerikes Blad gjorde politiet beslag hjemme hos ordføreren 13. februar i år. Det er også gjort beslag på rådhuset.

– Vi har siden starten av året etterforsket en sak hvor det foreligger mistanke om grov korrupsjon i en kommune. Flere personer er siktet og avhørt i saken. Blant de siktede er kommunens ordfører, sier konstituert førstestatsadvokat Esben Kyhring i Økokrim til avisa.

Avisa skriver at det skal dreie seg om en stor utbyggingssak i Bjørnholtlia i Nittedal kommune.

Thorkildsen er for tiden sykmeldt, opplyser fungerende ordfører Inge Solli til lokalavisa Varingen.

En byggesak i Nittedal kommune er bakgrunnen for saken, men forsvareren understreker at det har vært enstemmighet om denne i mange år, også før Thorkildsen ble ordfører.

– Hun er veldig tydelig på at hun ikke har mottatt noe beløp i det hele tatt. Det er hennes forklaring, sier Lippestad til NTB.

Ifølge Aftenposten skal saken gå ut på at ordføreren i forbindelse med en byggesak «skal ha fremmet eller på annen utilbørlig måte ha tatt hensyn til utbyggers synspunkter i utbyggingssaken» – noe hun skal ha fått en fordel i form av betaling eller lignende for.

(©NTB)

Flere nyheter: