Menu
Iivo Niskanen vant 15 kilometer intervallstart på hjemmebane i Lahti lørdag. Her fra avslutningen på Ski Tour i Trondheim. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix

Niskanen vant på hjemmebane – Holund på 3.-plass

Iivo Niskanen var raskest på hjemmebane og vant intervallstarten på 15 kilometer i Lahti lørdag. Hans Christer Holund ble beste norske på 3.-plass.

Av NTB | 29.02.2020 13:46:28

Sport: Hjemmehåpet Niskanen, som vant samme øvelse i VM i Lahti i 2017, gikk veldig godt, og tok en klar ledelse i mål foran flere nordmenn. Det holdt helt inn, og finnen vant til slutt 10,1 sekunder foran mannen med lørdagens siste startnummer, Aleksandr Bolsjunov.

– Jeg har ventet på dette siden Ruka. Jeg hadde en virkelig god dag. Vi har hatt stort trykk fra finsk media. Jeg har samme følelse i dag som da jeg tok VM-gull her for tre år siden, sa Niskanen til arrangøren.

Etter at seieren i Ski Tour røk i Trondheim sist helg kastet Bolsjunov skiene i frustrasjon og rev av seg trøya. Men i Lahti slo verdenscuplederen knallhardt tilbake og gikk inn til andreplass.

– Det var et perfekt gjennomført løp for min del. Jeg lærte en del fra Östersund da jeg åpnet litt hardt. Jeg hadde en plan om å åpne litt kontrollert og øke etter hvert, og det funka, sa Holund til NRK.

Selv med det han kaller et maksløp, hadde Holund likevel ingen sjans på å slå Niskanen eller Bolsjunov.

– Per dags dato for min del så er det nesten helt umulig. Jeg tror jeg gjennomførte et toppløp i dag og Niskanen vet vi hva er god for på 15 (kilometer) klassisk og Bolsjunov er like sterk, så vi har en jobb å gjøre til neste år.

– Jeg skal prøve å trygge tredjeplassen i verdenscupen totalt. Må prøve å holde Sjur Røthe og Simen Hegstad Krüger bak meg i dag, sa Golberg til NRK før start.

Han endte på 7.-plass, bak både Krüger og Røthe, plassen foran Johannes Høsflot Klæbo.

Klæbo taper ytterligere til Bolsjunov i verdenscupen sammenlagt.

– Jeg har egentlig ikke tenkt så mye på den sammenlagten og har egentlig kun fokus på prøve å gå gode skirenn her og der. Det skal bli godt å bli ferdig på et vis og se fram mot en ny sesong, sa Klæbo.

Hans Christer Holund tok 3.-plassen, 28,8 sekunder bak vinneren. Han var veldig fornøyd, selv om det var langt opp til de to foran.

Holund var en av fem norske innenfor topp ti. Pål Golberg som vant Ski Tour var blant dem, men klarte ikke å nå målet han hadde før rennet.

(©NTB)

Flere nyheter: