reklame for Utvik Autoservice
Menu
Stina Nilsson på standplass under lørdagens skiskytterdebut. Foto: Nisse Schmidt /TT / NTB

Nilsson skjøt seg bort med ti bom

Stina Nilsson greide ikke å følge opp sin solide debut som skiskytter. Søndag kom bomskuddene tett under Sveriges nasjonale åpningshelg.

Av NTB | 15.11.2020 12:23:02

Sport: Den tidligere langrennsstjernen traff på bare halvparten av i alt 20 skudd på kortdistansen i Idre. Problemene var størst på tredje skyting. Der ble det fire strake bom før Nilsson skjøt den ned siste blinken.

Som dagen før åpnet hun med to bom. Antallet økte deretter til tre og fire på de to neste skytingene, men Nilsson fikk en liten opptur da hun traff på fire av fem skudd på siste stående skyting. Prestasjonen holdt til en 26.-plass.

– Jeg er ikke en like stabil skiskytter som resten, og det har jeg forsonet meg med. Men det er klart at jeg ikke er fornøyd med det jeg presterer på skytebanen, sa Nilson til SVT.

På herresiden vant Sebastian Samuelsson også søndagens renn. Det gjorde han tross tre bom på standplass.

Lørdag traff Nilsson på sju av ti skudd og endte på 11.-plass i debuten. I Sverige var det flere som brukte store ord om det hun leverte på sprinten. Blant dem var skiskyttertrener Marc Chabloz.

– Det er imponerende, sa han om Nilssons andre skyteserie (traff på fire av fem skudd).

Nilsson byttet ut langrenn med sin nye idrett i mars.

27. november starter verdenscupen i finske Kontiolahti. Lite tyder på at Nilsson blir å se der. Den svenske landslagsledelsen har signalisert at det i vinter ikke er førsteprioritet å la Nilsson konkurrere internasjonalt blant den ypperste eliten.

Hanna Öberg var i en klasse for seg. OL- og VM-vinneren var nær å skyte helt feilfritt over to dager, men på det 30. og siste skuddet ble det bom. Hun vant søndagens renn ett minutt og 16 sekunder foran lillesøsteren Elvira.

Interessen for 27-åringens første konkurranser som skiskytter har vært svært høy. Mediedekningen av den nasjonale sesongåpningen har vært større enn vanlig.

(©NTB)

Flere nyheter: