reklame for Sheiken Bowling
Menu
Stina Nilsson slo til med 3.-plass på sprinten i Kontiolahti. Foto: Vesa Moilanen / Lehtikuva via AP / NTB

Nilsson-sjokk i verdenscupen – Eckhoff nummer to i Kontiolahti

Stina Nilsson fikk sitt gjennombrudd som skiskytter med 3.-plass på verdenscupsprinten i Kontiolahti lørdag. Tiril Eckhoff ble nummer to, like foran svensken.

Av NTB | 05.03.2022 13:52:07

Sport: Det ble en dramatisk avslutning på et renn der Nilsson var fire tidels sekund foran Eckhoff ved siste mellomtid, men endte to tideler bak den norske stjernen.

Tyskeren Denise Herrmann kunne ingen av dem tukte. Hun slo Eckhoff med fem sekunder og innkasserte seieren. Alle de tre skiskytterne på pallen hadde ett bomskudd på standplass.

Nilsson skiftet ut langrenn med skiskyting våren 2020. Hun hadde 10.-plass som beste resultat i verdenscupen før lørdagens solide løp i de finske skoger. Hun henviste lagvenninnen og medaljegrossisten Hanna Öberg til 4.-plass.

– Det er et gledessjok uten like. Og det føles som om det er mange i laget som er glade på mine vegne, sa Nilsson til SVT.

– Det er så sykt. Jeg har hatt en kjempebra følelse i hele dag, og det stemte veldig bra. Jeg er så himla glad, strålte hun.

– Det var en helt grei dag. Jeg er veldig fornøyd med skytingen. Den største forskjellen er at jeg ikke får åndenød. Det er to helt forskjellige ting faktisk, sa hun til NRK om høydeforskjellen.

– Resultatet er veldig, veldig bra. Fysisk er jeg litt sliten, men jeg er veldig fornøyd med å være tilbake på pallen, sa hun.

Öberg kom på 7.-plass, mens Olsbu Røiseland ble nummer åtte. De pådro seg begge to strafferunder, men svensken var snaut ti sekunder raskere i løypa.

– Jeg skyter 1-1 (én bom på hver skyting), og det er litt for dårlig. Et helt OK resultat, sa Olsbu Røiseland til NRK.

Ida Lien ble slått med 51,1 sekunder og endte på 16.-plass. Ingrid Landmark Tandrevold ødela sitt løp med tre bomskudd og ble nummer 33.

Emilie Kalkenberg endte på 43.-plass, 2.02,1 bak vinneren.

Eckhoff var tilbake i god skyteform i lavlandet etter å ha trøblet en del i høyden i Beijing-OL. Det resulterte i et solid resultat.

Marte Olsbu Røiseland fører fortsatt an i kampen om sammenlagtseieren i verdenscupen, men tapte noen få poeng til sin nærmeste utfordrer, Elvira Öberg, i lørdagens renn.

Det ble en solid sprint også for Karoline Knotten, som med to fulle hus gikk inn til 11.-plass. Hun og Olsbu Røiseland starter henholdsvis 32,2 og 28,1 sekunder bak Herrmann på søndagens jaktstart.

(©NTB)