Menu
Vilde Nilsen jublet vilt etter å ha tatt sitt andre gull i para-VM. Foto: Geir Olsen / NTB

Nilsen tok nytt langrennsgull i para-VM

Vilde Nilsen (21) sikret sitt andre gull i langrenn under para-VM i Lillehammer lørdag. Tromsøjenta var raskest av alle på favorittdistansen, klassisk sprint.

Av NTB | 22.01.2022 13:53:00

Sport: Nilsen var den første norske utøveren som vant gull under mesterskapet i Lillehammer da hun vant 10 kilometer langrenn i klassisk stil. Hun stilte som favoritt på langrennssprinten og gikk overlegent til finale i sitt semifinaleheat.

21-åringen, som til daglig bor i Lillehammer, fulgte opp med en solid seier i finalen foran Sydney Peterson fra USA og Ludmila Liasjenko fra Ukraina.

Nilsen kom alene inn på oppløpet og kunne juble i lag med tilskuerne på hjemmebane.

– Det var en lykkerus jeg ikke har kjent på lenge. Det var veldig gøy. Det var fantastisk å ikke ha noen ved siden av seg på oppløpet og bare cruise inn med hele støtteapparatet og den norske heiagjengen, sa Nilsen til NRK etter løpet.

Tre av medaljene har kommet i årets para-VM. I tillegg til gullet på 10-kilometeren, vant hun sølv på 15 kilometer fri teknikk etter å ha tapt en sekundstrid i kampen om gullet mot Liasjenko.

Nilsen innrømmer at hun sov dårlig etter sølvet og dermed ble sprintseieren ekstra spesiell.

– Det smakte nesten bedre enn hva det gjorde på 10-kilometeren. Jeg var skikkelig nervøs før starten og det var virkelig deilig å dra det i land.

Flere av Nilsens største konkurrenter kommer fra Canada, men landet stiller ikke i mesterskapet grunnet koronasituasjonen i landet.

46-åringen var strålende fornøyd etter å ha spurtslått tyske Marco Maier i semifinalen og sikret finalebilletten.

– Det var tøft, men det gikk sånn jeg hadde håpet på. Det er skikkelig gøy, sa Haugen til NRK etter at plassen i finalen var sikret.

Thomas Oxaal stilte i klassen for synshemmede. Han røk ut i semifinalen.

Dermed sikret hun sitt sjette gull i VM-sammenheng, der hun står med åtte medaljer totalt.

På herresiden overrasket 46 år gamle Kjartan Haugen med plass i finalen. Der ble det imidlertid for tøft å ta igjen resten av feltet og Haugen endte sist.

(©NTB)

Flere nyheter: