reklame
Menu
Lars Arne Nilsen under pressekonferansen på Brann Stadion etter at det var klart at han er ferdig som Brann trener. Nå venter nye oppgaver. Foto: Marit Hommedal / NTB scanpix

Nilsen presentert som Aalesund-trener: – Kjekt å komme hjem

Lars Arne Nilsen (56) blir ny trener i eliteserieklubben Aalesund på en kontrakt ut 2023-sesongen.

Av NTB | 25.08.2020 14:53:02

Sport: Nilsen ble presentert på en pressekonferanse tirsdag ettermiddag.

56-åringen dro til Ålesund fra bostedet Volda mandag for å starte forhandlinger om en kontrakt, og det gikk ikke lang tid før partene var enige.

– Han har lokal forankring og passer vår profil. Lars Arne er energisk og har godt humør, og han signaliserte tidlig at han hadde lyst på jobben, sa styreleder Jan Petter Hagen under pressekonferansen.

Han er heller ikke ukjent med fotballen på Sunnmøre. I sin tid spilte han for Volda, en klubb han også har trent. I flere år var Lars Arne Nilsen i Hødd, både som assistenttrener og hovedtrener.

– Det er kjekt å komme hjem igjen. Jeg har bodd på Sunnmøre i 20 år. Det var full tenning fra første sekund, og det er en klubb med et stort potensial, sa Nilsen på pressekonferansen.

Treneren sa videre til lokalavisen Sunnmørsposten at han fort ble veldig giret på å ta over trenerjobben i Aalesund.

– Jeg har hatt tre uker ferie, og det er mer enn nok. Alle vet at det er en veldig vanskelig posisjon, men det er 45 poeng igjen å spille om, og det er fullt mulig å berge plassen, sa Nilsen i intervjuet med smp.no.

Aalesund ligger klart sist i eliteserien etter 15 serierunder og halvspilt serie. Klubben har samlet seg skarve sju poeng, og det er sju poeng opp til kvalifiseringsplassen som innehas av Mjøndalen. Opp til sikker plass er det ni poeng.

AaFK møter Start i neste serierunde.

AaFK har stort sett spilt 3-5-2 under Lars Bohinen denne sesongen. Lars Arne Nilsen vil ikke si om han viderefører den formasjonen. Han vil heller ikke uttale seg om eventuelle spillerkjøp og hvor skoen trykker mest.

– Først og fremst må jeg få møte spillerne og trenerapparatet, og så får jeg høre om hvilke tanker de har, sa Nilsen.

Lars Arne Nilsen fikk sparken i Brann 3. august. Der ble han erstattet av Kåre Inge Ingebrigtsen. Nilsen hadde vært i Brann siden 2015.

Søndag kom beskjeden om at Lars Bohinen var ferdig i Aalesund etter å ha vært i klubben siden 2017. Svake resultater lå bak beslutningen.

(©NTB)

Flere nyheter: