Menu
Vilde Nilsen gikk inn til annenplass under 15 km for kvinner under VM i snøsport for parautøvere på Birkebeineren Skistadion tirsdag. Foto: Geir Olsen / NTB.

Nilsen bommet på sitt andre gull i para-VM etter sekundstrid: – Et rotterace!

Vilde Nilsen (21) er en norsk juvel i paraidretten. Tirsdag gikk hun inn til langrennssølv under VM i Lillehammer.

Av NTB | 18.01.2022 15:36:10

sosiale forhold: Det var en knalltett kamp mellom Nilsen og Ukrainas Ludmila Liasjenko gjennom hele 15-kilometeren i fri teknikk for kvinner i klassen for stående. Til slutt måtte Nilsen gi tapt med 2,8 sekunder.

– Det er tett, og slik vi vil ha det. Vi er blitt bortskjemte, og dette viser at det ikke kommer av seg selv, sa treneren Bjørn Kristiansen til NRK.

21-årige Nilsen fra Tromsø med bosted nettopp i Lillehammer var lenge i tet i hjemmeløypene, men mistet gullet på de siste kilometerne.

– Når det er en som slår meg, er det fortjent. Det var tungt og nervepirrende fra start til slutt. Det ble et rotterace. Jeg kjente at det var tungt i dag. Høyrefoten ble stiv, sa Nilsen.

Hun sier at hun ikke er vant med sekunddrama, og at det preget henne gjennom løpet. Halvveis trodde hun at hun skulle vinne.

– I dag var det nesten tyngre psykisk enn fysisk, men jeg er egentlig godt fornøyd med 2.-plass. Det er godt å se at jeg ikke vinner med ett minutt hver eneste gang, sa Nilsen.

Sju sekunders ledelse etter 7,4 kilometer var redusert til 2,3 etter ti kilometer. Hun økte deretter til 3.9 sekunder etter 12,2 kilometer. På de siste kilometerne sakket hun akterut og var knappe tre sekunder bak rivalen i mål.

Vilde Nilsen (21) tok gull på åpningsdistansen 10 kilometer i klassisk stil under VM i Lillehammer. Det var hennes femte i VM-sammenheng. Hun tok fire gull i det forrige VM i Prince George i Canada.

Lørdag er det sprint på programmet i Lillehammer. Det er Nilsens favorittdistanse.

– Da skal ingen slå meg, fastslo Nilsen overfor NRK.

Det var ingen utslått og nedbrutt jente som møtte NRK til intervju.

Nilsen åpnet 5,3 sekunder bak Liasjenko på første mellomtid. Hun var 0,8 sekunder bak etter fem kilometer, og på 6,3 kilometer var hun i tet for første gang.

(©NTB)

Flere nyheter: