Menu
Nikolai Holmboe går inn til overlegen seier i sprintfinalen i ungdoms-OL lørdag. Foto: Joel Marklund, OIS via AP / NTB scanpix

Nikolai Holmboe vant sprintgull i ungdoms-OL

Nikolai Holmboe tok en klar seier i mennenes langrenssprint i fri teknikk i ungdoms-OL i Lausanne lørdag. Sprint var den første langrennsøvelsen i lekene.

Av NTB | 18.01.2020 19:39:58

Sport: 17-åringen fra Bærums Verk og Hauger seiret foran svenskene Edvin Anger og Albin Åström. Han var best også i kvalifiseringen. Der var tvillingbroren Aleksander Holmboe nest best, men han nådde ikke opp i finalen og endte på sjetteplass.

I kvinnenes sprint ble det sveitsisk seier til Siri Wigger. Det ble svensk sølv og bronse også der, ved Märta Rosenberg og Tove Ericsson. Anna Heggen ble nummer fem og Maria Melling nummer sju.

I kombinert ble det norsk bronse til Sebastian Østvold fra Lensbygda. Han var 16,3 sekund bak den østerrikske vinneren stefan Rettenegger og 2,5 sekund bak den finske sølvvinneren Perttu Reponen. Østvold var toer bak Rettenegger etter hopprennet. Med sjuende beste langrennstid greide han ikke å holde unna for Reponen, som var raskest av alle i sporet og gikk seg opp fra 7.-plass.

Det ble østerriksk seier også i kvinneklassen, ved Lisa Hirner. Gyda Westvold Hansen ble nummer fire og Thea Minyan Bjørseth nummer sju. Bjørseth vant hopprennet, men greide ikke å holde unna i langrennssporet. Hansen greide bare å gå seg opp en plassering etter femteplass i bakken.

Det ble kåret ti vinnere i ungdoms-OL lørdag. Det var avsluttede konkurranser også i aking (2), skøyter kortbane (2), fristil og snowboard, men uten norske i tetsjiktet.

(©NTB)

Flere nyheter: