Menu
Arbeiderpartiets leder Jonas Gahr Støre sier at de som har faste utgifter, men ingen inntekter, må få støtte av fellesskapet. Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix

Nikita-gründeren ber regjeringen se til Danmark

Hjelpen fra regjeringen står ikke i stil til de drastiske tiltakene som er gjennomført, mener gründer Inger Ellen Nicolaisen i frisørkjeden Nikita.

Av NTB | 25.03.2020 09:31:43

Medisin og helse: Nicolaisen har nå permittert 750 ansatte Norge. Hun sier mange av dem er fortvilet og deprimert.

– Når vi har fått pålegg om å stenge dørene, må myndighetene stille opp med like drastiske tiltak. Det å gi bedrifter likviditetsforskyvning holder ikke, sa Nikolaisen på NRKs Politisk Kvarter onsdag.

– Det er som å pisse i buksa, først blir det varmt, deretter iskaldt. Det vi må ha, er hjelp til å dekke de faste kostnadene som vi ikke kommer unna, selv om vi har stengt.

Han sier han vil sende et brev til regjeringen om saken og ta spørsmålet opp med finansminister Jan Tore Sanner (H).

– I Norge kjører vi nå vi veldig hardt for å sikre folkehelsa, da må vi også gjøre det samme for å sikre bedriftene, sier Vedum. Y

– Norge har større økonomiske muskler enn Danmark, legger han til.

– De gikk inn raskt inn og sa at de skulle være med på å dekke de faste kostnadene til næringslivet. Det er billigere enn å sitte på gjerdet. Regningen blir mye høyere når konkursene kommer haglende inn og arbeidsplasser legges ned.

Ap-leder Jonas Gahr Støre mener den danske modellen er interessant.

– Vi er i dialog med næringslivet, små- og mellomstore bedrifter. Den danske løsningen er interessant, men det er også modeller i andre land. Poenget er at de som har faste utgifter, uten inntekter, de må nå få en støtte, sier Støre.

Næringsminister Iselin Nybø (V) sier det er for tidlig for henne å si hva som kommer i krisepakken kommende fredag.

– Det kommer mer, men hva som kommer, er for tidlig å si, sier hun.

Den danske løsningen må vurderes, men tilpasses norske forhold. Vi må sørge for at virksomheter som er blitt tvunget til å stenge, slik at pengekrana er stengt over natten, får dekket sine utgifter, sier Sp-leder Trygve Slagsvold Vedum til NTB.

Den danske regjeringen har forstått dette, sier Nikolaisen.

– Vi har vært opptatt av at vi har hatt et pensjonsfond for våre barn og unges fremtidige pensjoner. Det er også et pensjonsfond vi kan gjøre oss nytte av for å sikre at vi har en økonomi for barn og ungdom i fremtiden, fremholder Ap-lederen.

(©NTB)

Flere nyheter: