reklame for Sheiken Bowling
Menu
Basketballspilleren Kyrie Irving har igjen havnet i en delikat offentlighetsstorm. Foto: Brandon Dill / AP / NTB.

Nike avslutter samarbeidet med basketstjernen Kyrie Irving

Sportsmerket Nike har sagt opp avtalen de hadde med NBA-stjernen Kyrie Irving etter at sistnevnte delte en antisemittisk video og nektet å beklage seg.

Av NTB | 05.11.2022 10:51:09

Medisin og helse: Det hele startet da Irving delte en lenke til en film på Twitter som bygget på en bok med antisemittisk innhold.

Irving ble sterkt kritisert og bedt om å unnskylde seg, men i begynnelsen forsvarte han seg med at han fritt kunne dele hva han ville.

Først etter at han ble utestengt i fem kamper uten lønn kom unnskyldning der han innrømmet at deler av dokumentaren inneholdt antisemittisk materiale. og det var støtende og usant.

– Jeg er lei meg for at jeg har forårsaket andre smerte og ber om unnskyldning, skrev Irving.

Brooklyn Nets-sjef Sean Marks har sagt at unnskyldningen er et steg i riktig retning, men at det likevel ikke er nok.

Irving må søke juridisk hjelp og rådgivning før han blir tatt inn i varmen igjen.

Nike var heller ikke fornøyd, og fredag sa de opp avtalen med basketspilleren. Den hadde løpt over år og skal etter sigende være verdt rundt 170 millioner norske kroner for året for Irving.

– Hos Nike tror vi ikke på hatpropaganda, og vi fordømmer alle former for antisemittisme, heter det i en uttalelse fra Nike.

Irving har ofte en tendens til å komme i søkelyset. Han skapte også furore da han lenge vegret seg for å ta koronavaksinen.

Flere nyheter: