Menu
Idrettspresident Berit Kjøll har et mål om at 40 prosent av lederne i norsk idrett skal være kvinner. Foto: Geir Olsen / NTB

NIF lanserer kvinnesatsing i idretten

Norges idrettsforbund gikk mandag i gang med satsingen Gnist, som skal sørge for å få flere kvinner inn som trenere og ledere i norsk idrett.

Av NTB | 07.03.2022 14:20:26

Sport: Satsingen skjer i samarbeid med Norsk Tipping, og bakgrunnen er at flere studier har avdekket at kvinner er underrepresentert i en rekke roller i idretten.

– Nå lanserer vi en større satsing for likestilling i idretten. Vi har satt oss et hårete og ambisiøst mål om 40 prosent kvinnelige ledere i norsk idrett. Pilene peker riktig vei, men det går altfor sakte. Gnist skal sørge for å få flere kvinner til å påta seg verv i idretten, ved økt fokus og bevissthet i alle ledd av norsk idrett, sier idrettspresident Berit Kjøll.

Både idrettslag, kretsledd, særforbund og andre aktører skal bidra i Gnist-prosjektet. NIF har blant annet utarbeidet veiledere med konkrete tips til rekruttering, fordeler ved å ta verv i idretten og innføringer i hvordan man blir trener eller leder.

– Det er dumt å bare rekruttere fra 50 prosent av befolkningen. Kvinner bidrar med et annet syn og innfallsvinkler på saker, og det er veldig verdifullt, sier Bent Svele, daglig leder i HamKam, i forbindelse med lanseringen.

(©NTB)