reklame for Sheiken Bowling
Menu
Å være sjef for oljefondet er ingen jobb for pingler, mener påtroppende oljefondssjef Nicolai Tangen. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix

Nicolai Tangen: – Vurderte aldri å trekke meg

Nicolai Tangen sier at han aldri vurderte å trekke seg som kandidat til stillingen som sjef for oljefondet. Dette er ingen jobb for pingler, sier han.

Av NTB | 28.05.2020 13:48:04

Økonomi og næringsliv: – Jeg har i denne prosessen aldri tenkt å gi meg eller trekke mitt kandidatur. Det er ikke sånn jeg er skrudd sammen, svarte Tangen på spørsmål fra NTB på pressekonferansen der hans arbeidsavtale med Norges Bank som ny sjef for oljefondet ble presentert.

Ansettelsen av Tangen har vært omstridt, ikke minst fordi hedgefondforvalteren har bygget seg opp en milliardformue gjennom selskapet AKO Capital som har fond i skatteparadiset Caymanøyene.

– Det å være sjef for oljefondet handler om å stå i stormen i mediene. Men det handler også om å stå i stormen i kapitalmarkedene når det går opp og ned. Det er en tøff jobb, det er ikke noe pinglegreier altså, understreker han.

– Det handler om å stå støtt i stormen, og det er det jeg har tenkt å gjøre på vegne av det norske folk.

To uavhengige mellommenn skal sikre at det ikke er kontakt mellom Tangen og AKO og selskapet som tar seg av den personlige formuen hans.

– Hvis det kommer forslag til konkrete justeringer av avtalen, har du da noe mer å gi?

– Sånn som jeg forstår det, skrev vi under på en avtale i går kveld. Jeg forholder meg til avtaleverket, sier Tangen.

(©NTB)

Flere nyheter: