Menu
En tornados herjinger fotografert lørdag i småbyen East Brewton, som ligger drøyt ti mil fra Butler County der ti mennesker mistet livet i en trafikkulykke i uværet samme dag. Foto: Alicia Jossey via AP / AP

Ni barn omkom i kollisjon i kraftig uvær i Alabama

Ni barn og én voksen mistet livet i en kollisjon med 15 kjøretøy i Alabama. Ulykken skjedde da en tropisk storm feide over det sørøstlige USA i helgen.

Av NTB | 20.06.2021 19:23:55

Ulykker og naturkatastrofer: Årsaken til ulykken var trolig vannplaning, opplyser en tjenestemann i Butler County søndag.

Flere personer ble også skadd i kollisjonen, som skjedde lørdag på en motorvei sør for Montgomery.

Åtte barn i alderen 4 til 17 år mistet livet i det ene kjøretøyet, som tilhørte en organisasjon som driver fosterhjem for jenter rammet av omsorgssvikt.

En far og ei ni måneder gammel jente mistet livet i et annet kjøretøy, skriver nettavisa AL.com.

Den tropiske stormen Claudette feide i helgen over det sørøstlige USA og forårsaket oversvømmelser og tornadoer.

En 24 år gammel mann og en tre år gammel gutt mistet livet da et tre lørdag falt over huset deres i Tuscaloosa.

I småbyen East Brewton rett nord for grensa til Florida ble minst 50 boliger ødelagt. Det er også meldt om tornadoer sørvest i Georgia.

Kraftig regnvær rammet også store deler av det nordlige Alabama og Georgia. Opptil 30 centimeter regn skal ha falt i Mississippi Gulf Coast-regionen.

Meteorologene advarer om at Claudette igjen kan styrke seg til en tropisk storm mandag over det østlige North Carolina, før værsystemet beveger seg ut i Atlanterhavet.

(©NTB)

Flere nyheter: