Menu
Generalsekretær i Kirkens Nødhjelp, Dagfinn Høybråten, påpeker at skjevfordelingen av vaksinedoser globalt fremdeles er for stor. Arkivfoto: Vidar Ruud / NTB

Ni av ti mener vaksinering er den beste løsningen på pandemien

De aller fleste nordmenn mener at vaksinene er veien ut av pandemien, og et solid flertall mener vaksinene bør fordeles likt mellom rike og fattige land.

Av NTB | 02.02.2022 11:21:34

Det viser en undersøkelse Respons Analyse har gjort for Kirkens Nødhjelp. Undersøkelsen viser at nordmenn har stor tro på at koronavaksinene er løsningen på pandemien.

To av tre mener at vaksinedosene må fordeles likt mellom rike og fattige land for å bekjempe pandemien globalt.

– Nordmenn har fått erfare at vaksinene hindrer alvorlig sykdom, og folk er opptatt av at skjevfordelingen ikke gagner noen, sier generalsekretær Dagfinn Høybråten i Kirkens Nødhjelp.

Over 4.000 personer over 18 år i Norge, Sverige, Danmark og Finland har deltatt i undersøkelsen. Nordmennene er i størst grad enig i at det er økonomisk gevinst som styrer beslutninger om hvilke land som får levert vaksiner først.

– Mange land har fremdeles ikke tilgang på vaksiner. Mens mer enn 10 milliarder vaksinedoser er distribuert, er skjevfordelingen fortsatt stor, understreker Høybråten.

(©NTB)

Flere nyheter: