Menu
Administrerende direktør Kristin Krohn Devold i NHO Reiseliv tror de strenge tiltakene i Viken kommer til å svi for skidestinasjonene som mistet påsken i 2020. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB

NHO Reiseliv om Viken-tiltakene: – Blodig urettferdig

NHO Reiseliv reagerer på nedstengingen Viken. De mener det er blodig urettferdig og ikke reflekterer smittesituasjonen til skidestinasjonene.

Av NTB | 16.03.2021 13:38:43

Fritid: Nedstengingen av Viken innebærer at kommuner med lav eller ingen smitte blir underlagt de samme strenge koronatiltakene som kommuner med mye smitte. Det synes administrerende direktør Kristin Krohn Devold i NHO Reiseliv er blodig urettferdig.

– Det reflekterer ikke smittesituasjonen i kommuner som Geilo og Hemsedal. Dette kommer til å svi for skidestinasjonene som mistet påsken i fjor, og som nå risikerer å tape enda en påske med full skjenkestopp, stengte spisesteder og butikker. Nedstengingen er katastrofal for reiselivet og hele næringslivet i hyttekommunene som er helt avhengig av inntektene fra påsketuristene, sier hun.

Selv om hele Viken fylke får strenge tiltak, er det viktig å huske at påsken ikke er avlyst. Skianleggene får holde åpent, det er ikke hytteforbud og det er lov å bo på hotell eller leie en leilighet.

– Det er god plass ute i naturen og i skibakkene, og ifølge helsemyndighetene er det lav smittefare ved utendørs aktivitet som ski og alpin. Nå må vi redde fjelldestinasjonene våre. De tåler ikke enda en tapt påske, sier Krohn Devold.

(©NTB)

Flere nyheter: